Ragdollok általános leírása

Általános leírás:

Fej:

Közepes méretű, széles, enyhén ék alakú lekerekített kontúrokkal. A koponya fülek közötti része lapos. A homlok enyhén gömbölyű. A pofa jól fejlett. Az arcorri rész gömbölyű, közepesen hosszú, jól fejlett. Mérsékelt stop. Az áll jól fejlett.

Fül:

Közepes méretű, alapjánál széles, egymástól távol állnak. Kissé előrefelé mutat, vége lekerekített.

Szem:

Nagyok, oválisak, enyhén ferde metszésűek. Minél intenzívebb kék szeműek a bunda színének megfelelően.

Nyak:

Rövid és erős.

Test:

Nagy, hosszú, erőteljes felépítésű. A mellkas széles, jól fejlett. A far nehéz, erős. Közepesen nehéz csontozatú.

Láb:

A lábak közepesen hosszúak, csontozatuk közepesen nehéz. A hátsó lábak kissé hosszabbak a mellsőknél. A mancs nagy, kerek, tömött, a lábujjak között szőrpamaccsal.

Farok:

Hosszú, a testtel arányos, elég vastag a tövénél, vége felé elkeskenyedő. Dús, hosszú szőr borítja. Félhosszú, puha, selymes, testhez simuló szőrzet. Mozgás közben a bunda pamacsokra válik szét. A nyakfodor tekintélyes méretű.

Színváltozatok és mintázatok:

A ragdollok elfogadott színei:

– Fókabarna ( Seal )
– Kék ( Blue )
– Csokoládé ( Chocolate )
– Lila ( Lilac )
– Vörös ( Red )
– Krém ( Cream )

Mintázatuk:

Colorpoint:

(Sziámi mintázatnak is hívják), a test világos színezetü; a pofi, a fülek, a lábak, a farok  (pointok) sötét színüek, sötétebbek a test színénél. Fehér szín nem lehet a pointokon.

Mitted:

Gyakorlatilag ugyanaz, mint a colorpoint, csak a mellsö lábakon fehér papucs látható, míg a hátsó lábán fehér csizma található. Az állától a farka tövéig fehér szín húzódik. Elfogadott a pofa közepén húzódó fehér kis rész, ekkor az orr lehet rózsaszín.

Bicolor:

Az arcon fordított „V” alak található, homloktól egészen az állig. A gallér, a mellkas, a has, a láb mindig fehér. A cica színe a fülén, a hátán, a farkán található.

Tortie:

Másnéven tricolor vagy teknőctarka, a vörös, illetve a krém szín keveredik kékkel, lilával, csokoládéval vagy fókabarnával.

Lynx:

A fenti három szín bármelyike, azzal a különbséggel, hogy a színekben cirmos mintázat található. Barbara cicánk ilyen színű!

Torbie:

Tortie és a Lynx együttes megjelenése.

A végleges szín csak 2 éves korra alakul ki a ragdoll cicáknál, és az életkor előre haladtával sötétedik. Általános megjelenése erőteljes, masszív. A nőstény macska jóval kisebb a kandúrnál.